Orzotto z pieczarkami i serem bursztyn

Orzotto z pieczarkami i serem bursztyn

Orzotto z pieczarkami i serem bursztyn

Przepis na : obiad

Dziś trochę bardziej kalorycznie. Pęczak w moim ulubionym wydaniu. Idealny jako dodatek do dania głównego, ale ja traktuję go jako osobne danie. W przeciwieństwie do risotta nad pęczakiem nie trzeba cały czas stać i go pilnować - dlatego dla mnie pęczak wygrywa z ryżem. Takie orzotto mogłabym jeść bez opamiętania - niestety, bo to zapewne mega bomba kaloryczna...   Składniki: szklanka pęczaku 1 i 1/2 szklanki wody 5 szalotek 250 g pieczarek pół małego pęczka natki pietruszki ser Bursztyn 2 łyżki masła kielisze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.