Bakłażany faszerowane z mięsem, oliwkami i fetą. PRZEPIS

Bakłażany faszerowane z mięsem, oliwkami i fetą. PRZEPIS

Bakłażany faszerowane z mięsem, oliwkami i fetą. PRZEPIS

Jeśli szukacie pomysłu na przyrządzenie bakłażanów, spróbuje zrobić je wersji faszerowanej z mięsem, oliwkami i fetą. Wychodzą doskonałe. Przepis na bakłażany faszerowane Składniki: 3 średnie bakłażany, 1 większa cebula, 3 ząbki czosnku, garść zielonych oliwek bez pestek, 500 gramów mielonej wieprzowiny, około 150 gramów sera feta, oliwa z oliwek, sól, pieprz, oregano. Jak zrobić bakłażany faszerowane? Bakłażany umyj, odetnij końcówkę z łodygą, przekrój na pół, miąższ natnij w kratkę (tak, aby nie przebić sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.