Kotlet de volaille dla każdego

Kotlet de volaille dla każdego

Kotlet de volaille dla każdego

Przepis na : obiad

Kotlet de volaille wbrew nazwie, wcale nie pochodzi z kuchni francuskiej ale zza wschodniej granicy z Ukrainy. Taki sposób przygotowania piersi z kurczaka powoduje, że jest niesamowicie soczysta i pełna smaku. Sprawdźcie sami! Składniki: 4 duże piersi z kurczaka kostka masła olej sól pieprz bułka tarta mąka Jak zrobić kotlet de volaille? Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Z jednej (pojedynczej) piersi kurczaka robimy jednego kotleta. Mięso myjemy. Następnie musimy maksymalnie zwiększyć powierzchnię ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Patilogia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

PatiPati

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierś, piersi, kotlet, kotlety, tarta, de volaille, kurczak, polędwiczka, polędwiczki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, bułki, dania z kurczakiem, ziemniak, francuskie, ziemniaki, surówka, dania obiadowe, soczysta pierś z kurczaka, dania z piersi kurczaka, gotowany kurczak

Inne przepisy z Kulinarna Patilogia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.