Stek wołowy - z jakiego mięsa, jak usmażyć ?

Stek wołowy - z jakiego mięsa, jak usmażyć ?

Stek wołowy - z jakiego mięsa, jak usmażyć ?

Cóż może być smaczniejszego od kawałka soczystego, odpowiednio usmażonego mięsa doprawionego solą, pieprzem i ewentualnie ulubionymi ziołami ? Podpowiem - niewiele :) Steki wołowe to kwintesencja smaku. Jednak ich przygotowanie, mimo iż mało pracochłonne wymaga nieco wiedzy i doświadczenia. Ważny jest wybór mięsa, czas sezonowania oraz temperatura i czas smażenia. W wielu sklepach możemy bez problemu kupić już sezonowane steki, ale ich koszt nie należy do najniższych. Warto więc pokusić się samemu o przygotowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.