Chrupiąca wątróbka drobiowa z jabłkiem

Chrupiąca wątróbka drobiowa z jabłkiem

Chrupiąca wątróbka drobiowa z jabłkiem

Cóż tu można napisać o wątróbce ? Chyba tylko tyle, że w ten prosty sposób można tanim kosztem przygotować wyśmienity obiad Składniki 0.5 kg wątróbki drobiowej 2 twarde, kwaskowe jabłka 2 cebule  olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia wątróbki sól i pieprz do smaku opcjonalnie majeranek  Przygotowanie Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, odsączyć z nadmiaru wody i zasypać niewielką ilością mąki pszennej. Najwygodniej zrobić to w foliowym woreczku, energicznie nim potrząsając do czasu aż każdy kawa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.