GULASZ PO WĘGIERSKU- SPRAWDZONY PRZEPIS

GULASZ PO WĘGIERSKU- SPRAWDZONY PRZEPIS

GULASZ PO WĘGIERSKU- SPRAWDZONY PRZEPIS

Do przygotowania gulaszu po węgiersku polecam mięso wołowe, ja wykorzystałam łopatkę, która wyszła bardzo krucha. Gulasz wspaniale smakuje z plackami ziemniaczanymi lub kluskami śląskimi, do tego ulubiona sałatka u mnie z czerwonej kapusty. Przepis z 1910 roku, który  dostałam od Lenki z bloga Przepisy Tradycyjne  Składniki: 600 g mięsa wołowego  2 cebule  1 łyżka masła 700 ml bulionu  1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku  pół łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżka mąki só... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kukuleczki

Autor

Kukułeczki Kukułeczki


Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, mięso, gulasz, papryka, placki, sosy, czerwona kapusta, kapustą, placki ziemniaczane, sałatki, sałatka, mięso duszone, gulasz po węgiersku, gulasz wołowy, gulasz z łopatki, salatka ziemniaczana, placek po węgiersku

Inne przepisy z Kukuleczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.