Złoty chutney z mirabelek i kawałek historii mojej dzielnicy

Złoty chutney z mirabelek i kawałek historii mojej dzielnicy

Złoty chutney z mirabelek i kawałek historii mojej dzielnicy

Mieszkam na osiedlu na uboczu miasta, gdzie kiedyś były sady, stawy hodowlane, a w jednym z największych parków miasta ( kiedyś tereny folwarku) po drugiej stronie ulicy stał piękny dworek, a potem pałac zniszczony nalotami podczas wojny. Dzisiaj po wszystkim zostały niziutkie schodki ukryte pod stertą liści między drzewami, mała kamienna studzienka, wytyczone kiedyś alejki i głaz pamiątkowy sztabu Armii Łódź. Po stronie mojego osiedla, kiedy zaczęto budować nowe domy po wojnie, z czasem pojawiały się też og... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

imbir, słoik, sosy, orzechy, twaróg, chilli, sos mięsny, sos chilli

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.