Z ŁĄKI NA TALERZ: Konfitura z młodych pędów świerku

Z ŁĄKI NA TALERZ: Konfitura z młodych pędów świerku

Z ŁĄKI NA TALERZ: Konfitura z młodych pędów świerku

Zastanawialiście się kiedyś jak smakuje drzewo? Czy żywiczny zapach sosny ma coś wspólnego z jej smakiem? Czy w wiewiórczych główkach promienieje radość na myśl o schrupaniu jakiejś szyszki? Cóż...pewnie nie zajrzymy w myśli rudej mieszkanki lasu, ale możemy sami posmakować leśnych i ogrodowych pyszności :) Jakiś czas temu pisałam o śliwkach karmelizowanych z igłami sosny (były fantastyczne!), a dziś na blogowy stół stawiam słoiczek pełen smaku młodych pędów świerku. Na przepis wpadłam pewnego razu u Małgosi z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, słoik

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.