Rabarbar curd

Rabarbar curd

Rabarbar curd

Wiosenny romans z rabarbarem wciąż kwitnie w mojej Kuchni :) Okazuje się, że ta słodko- kwaśna roślina zalicza się do...warzyw! Jednak w kulinariach jest dodawany głównie do słodkich potraw...ale nie tylko. W zeszłym roku z ostatnich łodyg pozostałych w lodówce zrobiłam przepyszny syrop , który wspaniale sprawdzał się w wiosennych lemoniadach. Tym razem przybywam z czymś równie słodkim i w pięknym kolorze ale o innej konsystencji i z innym zastosowaniem. Rabarbarowy curd! Słodki, różowy, gęsty krem, do wyjadania ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, mus, ciasto, syrop, słoik, ciasta z kremami, ciasto z kremem, puszyste ciasto, ciasta z masa

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.