Cukiniowo-ziemniaczane placuszki z nutą tymianku

Cukiniowo-ziemniaczane placuszki z nutą tymianku

Cukiniowo-ziemniaczane placuszki z nutą tymianku

 Chrupiące, ciepłe, złociste i pełne słońca ;) Potrzebujesz: 200g cukinii 600g ziemniaków ( najlepiej dużych młodych) 1/2 średniej cebuli 2 jajka 1 łyżka kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz olej do smażenia 1. Obrane ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o małych oczkach. 2. Cukinię obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 3. Odlej powstały płyn i połącz obie masy. 4. Dodaj mąkę, jaja, śmietanę i przyprawy. 5. Całość dokładnie wymieszaj. 6. Rozgrzej olej na patelni i układa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dipy, placuszki, ziemniaki, cukinia, placki, mięso, placki z cukinii, czosnek w ziołach

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.