Aebleskiver - duńskie racuszki z pomarańczą i kardamonem na maślance

Aebleskiver - duńskie racuszki z pomarańczą i kardamonem na maślance

Aebleskiver - duńskie racuszki z pomarańczą i kardamonem na maślance

Delikatne, puszyste i przepyszne, takie właśnie są duńskie pączuszki Aebleskiver, których konsystencja ciasta bardziej przypomina tę naszych racuchów. W Skandynawii do ich wypiekania używa się specjalnie żłobionych patelni, które zapewniają im okrągły kształt pomimo niewielkiej zawartości tłuszczu. W Polsce ciężko jest dostać taką patelnię w przeciętnym sklepie i najlepiej szukać ich w sprzedaży internetowej, jednak i bez tego kuchennego naczynia można je przyrządzić! Brak owej patelni w moich kuchennych za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, ciasto, pancakes, mielone, świąteczne przepisy, świąteczne, sosy, maliny, pączki, puszyste racuchy, ciasto z malinami

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.