MAKARON Z BAZYLIĄ, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ

MAKARON Z BAZYLIĄ, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ

MAKARON Z BAZYLIĄ, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ

Zainspirowana nowym nabytkiem jakim jest książka z najlepszymi przepisami kuchni włoskiej, postanowiłam od razu przejść do etapu testowania. Na pierwszy ogień poszedł makaron z bazylią, pomidorami i mozzarellą. SKŁADNIKI: około 5 porcji 40 dag krótkiego makaronu 25 dag mozzarelli (użyłam tartej) kilkanaście pomidorków koktajlowych albo kilka większych, twardych świeża bazylia i oregano kilka łyżek oliwy sól, pieprz A ja to zrobić: Makaron ugotować al dente, po czym od razu wymieszać z mozzarellą, oliwą, solą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.