BABULCE

BABULCE

BABULCE

Zastanawiacie się dlaczego Babulce, skoro to zwykłe babeczki z bitą śmietaną i owocami. Tak określił je mój brat. Nazwa na tyle zapadła mi w pamięć, że chyba tak już zostanie. Warto przy wypiekach tych kruchych babeczek, pokusić się o zrobienie ich w większej ilości. Mając je zawsze pod ręką, możemy przygotować błyskawiczny deser. Bardzo dobrze się przechowują, w szczelnie zamkniętym pojemniku (oczywiście bez nadzienia). Dzisiaj podaję je z bitą śmietana i owocami. SKŁADNIKI: na około 20 babeczek 1 szklank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Autor

Katarzyna CzapranKatarzyna Czapran

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, bita śmietana, ciasto, krem, arbuz, desery, deser, kiwi, ciasto wiśniowe, deser z owocami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z bezami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.