Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy

O jego właściwościach można by długo pisać. Zawiera w sobie mnóstwo kwasu octowego, może obniżyć poziom cukru we krwi, pomaga zrzucić zbędne kilogramy, zalecany także osobom chorym na serce.  Do jego przygotowania wystarczą tylko winne jabłka, woda i cukier.  Niezbędny jest też duży słój, bo w takim najlepiej taki ocet przygotować. Choć jeśli chcemy mniejszą ilość to nic nie stoi na przeszkodzie by skorzystać choćby z litrowego słoika.  To co, robimy?  Składniki: Winne jabłka- w całości- ze s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.