Konfitura z czarnej porzeczki

Konfitura z czarnej porzeczki

Konfitura z czarnej porzeczki

Odkąd w mojej kuchni rządzi urządzenie Tefal Companion, chodziło za mną przygotowanie takiej konfitury, gdzie mieszaniem składników w końcu nie zajmę się ja. Okazja natrafiła się gdy u Teściów na działce zebrałam  odrobinę dorodnej czarnej porzeczki... Nie dość, że zawiera mnóstwo witamin, to jeszcze dzięki zawartej w niej pektynie konfiturę możemy przygotować bez dodatku cukrów żelujących czy innych substancji utwardzających. No chyba, że chcemy zrobić typowy dżem ;) W trakcie przygotowania wydawać b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.