Warzywne „potworki”, czyli warzywa w cieście naleśnikowym, smażone w głębokim tłuszczu

Warzywne „potworki”, czyli warzywa w cieście naleśnikowym, smażone w głębokim tłuszczu

Warzywne „potworki”, czyli warzywa w cieście naleśnikowym, smażone w głębokim tłuszczu

Lubię smażone warzywa. Najpierw zanurzam je w cieście.   Potem obsmażam jak pączki w głębokim tłuszczu. Są al dente w środku, z delikatną skórką na wierzchu. Niestety nie są wdzięcznym obiektem fotograficznym, ale za to są bardzo smaczne. Składniki: połowę kalafiora brokuł 250 g malutkich pieczarek 130 g mąki pszennej 200 ml gęstej śmietany (18 %) 200 ml mleka 3 jajka sól ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki startej gałki muszkatołowej 0,5 l oleju do smażenia (brak na zdjęciu) Wykonanie: Kalafiora... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.