Pyszne ciasto migdałowe z piankową masą i musem morelowym

Pyszne ciasto migdałowe z piankową masą i  musem morelowym

Pyszne ciasto migdałowe z piankową masą i musem morelowym

Ciasto w formie tortu. Czemu nie? Spód   nieco grubszy. Nie przekrawałam go na dwa placki. Dzięki temu doskonale wyczuwa się w nim aromat migdałowy.   Masa jak pianka. Puszysta, lekka, pyszna i ten krem morelowy.... wspaniały.  ( Tortownica 26 cm)    Składniki na ciasto: 170 g (1 szklanka)   mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½   łyżeczki sody ¼ łyżeczki soli 140 g (3/4   szklanki) cukru 1 łyżeczka olejku migdałowego 4 jajka ¼   szklanki mleczka ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.