Amarantowe jajka

5

Amarantowe jajka

Mam dla Was propozycję przygotowania jajek na twardo. Wystarczy ugotowane jajka zamarynować w zakwasie z buraków , a będą ozdobą naszego stołu. 3 jajka ugotowane na twardo 250ml zakwasu z buraków Jajka wkładamy na wrzącą wodę i gotujemy około 8 minut. Obieramy, studzimy, wkładamy do słoika i zalewamy zakwasem. Słoik zamykamy i wkładamy do lodówki na co najmniej 10 godzin. Im dłużej będziemy trzymać w zakwasie, tym bardziej intensywną barwę uzyskamy. Dekoracja to osobista inwencja twórcza Powiązane wpisy: Paniero... Czytaj dalej na blogu Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni


Tematycznie do tego przepisu

  • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
    Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

    Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

  • Najlepsza dieta na zimę
    Najlepsza dieta na zimę

    Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

  • Dieta dla rzucających palenie
    Dieta dla rzucających palenie

    Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

  • 15 przepisów na karpia
    15 przepisów na karpia

    15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Inne przepisy z Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

Dodaj komentarz