Rogaliki z powidłami

Rogaliki z powidłami

Rogaliki z powidłami

SKŁADNIKI: • 600 g mąki • 250 g margaryny • 2 jajka • 50 g drożdży • łyżeczka proszku do pieczenia • 1/4 szkl.mleka • 2,5 łyżki śmietany • 2,5 łyżki cukru • 1/3 łyżeczki soli • słoik powideł • cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Drożdże rozpuścić w letnim mleku z cukrem i dwoma łyżkami mąki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać margarynę, nasz rozczyn i resztę składników, wszystko dokładnie wyrobić, ciasto ma być pulchne, w razie potrzeby podsypać mąką, pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.