Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Składniki : • 3 większe papryki • 4 plasterki cebuli • 2 ząbki czosnku • kilka plasterków obranej marchewki • 1 papryczka chili (opcjonalnie) • 1 i 1/2 łyżki oliwy lub oleju Zalewa : • 5 szklanek wody • 1 szklanka octu (10%, do zapraw, spirytusowego) • 3/4 szklanki cukru • 1/4 szklanki soli Przyprawy : • 4 ziela angielskie • kilka ziarenek czarnego pieprzu • 2 łyżeczki gorczycy • 2 listki laurowe Przygotowanie : Słoiki dokładnie umyć i osuszyć. Paprykę umyć, osuszyć, pokroić na cząstki usuwając nasiona z komó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.