Syrop z kwatu z czarnego bzu z dodatkami

Syrop z kwatu z czarnego bzu z dodatkami

Co roku robię ten syrop, w tym roku postanowiłam zrobić lekko zmieniony. Smak super, polecam. Na upały idealny napój, orzeźwiający i pyszny. Fajnie też pasuje z dodatkiem alkoholu Oczywiście tradycyjny syrop już lodówce. Kwiaty czarnego bzu oczyścić z ewentualnych robaczków czy innych intruzów. Ja nigdy nie płuczę bo tutaj chodzi o ten pyłek na kwiatkach. Najlepiej zbierać w słoneczny dzień w miejscach daleko od ulicy. Odciąć kapelusze kwiatu od łodyżek. Cytryny sparzyć i pokroić w plasterki, imbir obrać z...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Lecznicze właściwości czarnego bzu

Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.