Schabowe pod grzybową pierzynką

Schabowe pod grzybową pierzynką

Schabowe pod grzybową pierzynką

Przepis na : kolacja

Idealne danie na imprezy rodzinne i święta. Znika w zaskakującym tempie. Jest pyszne, polecam Mięso schabowe pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić schabowe i doprawić solą i pieprzem. Każdy płat mięsa zamoczyć w jajku i potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć każdy kotlet na złoty kolor ( z obydwu stron) na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Oczywiście na oleju Usmażone kotlety rozłożyć na duży talerz, taki który później można włożyć do piekarnika. Przygotowanie grzybów – kurki odcedzić, na pateln... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schabowe, kurki, grzyby, kotlet, kotlety, mięso, tarta, schab, impreza, bułki, dania mięsne, boże narodzenie, sylwester, wieprzowina, kolacja, obiad, wielkanoc, kurki przepis na obiad, jajka na święta, schab gotowany

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.