Kartacze czyli ziemniaczane kluski z mięsem drobiowym

Kartacze czyli ziemniaczane kluski z mięsem drobiowym

Kartacze czyli ziemniaczane kluski z mięsem drobiowym

Przepis na : kolacja

Nic nie powiem tylko tyle, że są pyszne. Trochę z nimi pracy, ale warto. Przygotowanie farszu – Do garnka wrzucić mięso i wlać wodę, tyle żeby mięso było przykryte. Marchew i pietruszkę obrać i dodać do garnka. Dodać ziarenka ziela angielskiego, vegetę, sól, pieprz do smaku. Zagotować, zdjąć szumy i gotować do miękkości mięsa. Wyjąć mięso z wywaru i poczekać aż mięso ostygnie. Zimne mięso obrać z kości i skór. Powinno zostać 500 g czystego mięsa. Cebulę obrać, pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kluski, ziemniaki, drobiowe, rosół, boczek, placuszki, ciasto, zupa, dania mięsne, skrzydełka, obiad, kolacja, ciasta z masa, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.