PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY

PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY

PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY

Przepis na : obiad

PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY Udka to mięso jedno z najczęściej używanych mięs w kuchni. Pieczone czy smażone smakują rewelacyjnie. Nie pogardzę tymi w sosie. Moja wersja jest bez skórki, dzięki czemu są mniej tłuste. Najpierw zamarynowane, a potem obtoczone w mące kukurydzianej i podsmażone na średnim ogniu, dzięki czemu mięso zachowało swoje soki. Następnie zostały upieczone na złocisty kolor. ~~SKŁADNIKI~~ udka z kurczaka bez skóry 1 kg.  sól himalajska 3/4 łyżeczki przyprawa gyros 1 łyżka suszona natka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Paulettes

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Paulina Ż.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , mięso, mielone, papryka, kurczak, sosy, gyros, udka z kurczaka, kurczak pieczony, pieczone udka, obiad, bez pieczenia, mięsa pieczone, sos do kurczaka, mięso mielone, kurczak z papryką , pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Kuchnia Paulettes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.