Cesarski strudel!

Cesarski strudel!

Cesarski strudel!

Przepis na : deser

Strudel z jabłkami to specjał kuchni wiedeńskiej, a na stoły cieszyńskie trafił po 1526r., kiedy to austriaccy Habsburgowie zostali władcami Księstwa Cieszyńskiego, a samo miast nabrało wiedeńskiego klimatu. Stąd strudel jest znany mi od dziecka. Należy do tradycji i można się nim zachwycać m.in. w Cafe Museum, przerobionej klasycystycznej stajni w wyjątkowo urokliwe miejsce. Jak będziecie w Cieszynie to nie zapomnijcie o tej kawiarni. Zachwyci Was jej atmosfera, piękne wnętrze i bogate menu. Deser ten pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pani Wiosny

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

PaniW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, tarta, orzechy, desery, deser, pomarańcze, bułki, bita śmietana, rogale, ciasto na zimno, tarta z jabłkami, ciasta z jabłkami, ciasto z orzechami, jabłka pieczone, bułka pszenna, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z Kuchnia Pani Wiosny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.