Kurczak Vesuvio

Kurczak Vesuvio

Kurczak Vesuvio

Przepis na : obiad

Kurczak Vesuvio, to jednogarnkowe, włosko – amerykańskie danie, które powstało w Chicago. Delikatne udka z kurczaka, pieczone na złoty kolor, podawane z ćwiartkami ziemniaków, zielonym groszkiem oraz pysznym sosem. Szybki i prosty przepis na doskonały obiad z jednego naczynia! Vesuvio to kulinarny wizerunek Chicago, spopularyzowany prawdopodobnie w latach 30 XX wieku w tym właśnie mieście. Ten pyszny kurczak inspirowany jest niewątpliwie kuchnią włoską, a jako jego twórcę źródła podają spójnie Nicka Gianno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.