PITA MEKSYKAŃSKA

PITA MEKSYKAŃSKA

PITA MEKSYKAŃSKA

Przepis na : kolacja

Bardzo prosty przepis na chlebek a'la pita dosłownie z 3 składników, bez użycia drożdży. A że zostało mi sosu meksykańskiego z poprzedniego dnia, postanowiłam zrobić pitę nadziewaną. Pyszna przekąska, której nikt się nie oprze 😋 Składniki: Pita: 1 i 2/3 szklanki mąki 50 ml oliwy z oliwek 1/3 szklanki wody sól Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki wody 1 łyżka oliwy tymianek Nadzienie: Sos meksykański ⇒  przepis Wykonanie: Pita: Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy oliwę z oliwek, wodę, sól i wyrabiamy ciasto, aż stani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sosy, przekąska, mielone, przekąski, ciasto na niedziele, czerwona fasola, fasola czerwona, mięso, fasola, wołowina, kolacja, mięso mielone, kuchnia meksykańska, jajka nadziewane, proste ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.