Sznycle drobiowe zapiekane z pesto

Sznycle drobiowe zapiekane z pesto

Sznycle drobiowe zapiekane z pesto

Witajcie. Zapraszam dziś po banalny przepis na mięso z kurczaka lub indyka. Składniki: 500 g sznycli z kurczaka lub indyka kilka łyżek pesto 1 pomidor kilka plastrów sera żółtego lub mozzarelli sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. 2. Mięso posmarować z obu stron pesto, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec w piekarniku przez 20-25 minut w 180 st.C. Po tym czasie na wierzch mięso wyłożyć po 1-2 plasterki i ser, zapiec, aż ser się rozpuści. Smacznego!!! ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.