Surówka z buraków, cebuli i jabłka

Surówka z buraków, cebuli i jabłka

Surówka z buraków, cebuli i jabłka

 Idealna surówka, która będzie pasować do wielu dań.  Składniki: 500 g buraków (ugotowanych lub upieczonych) 1/2 małej cebuli 1 jabłko odrobina soku z cytryny sól, pieprz 1-2 łyżki oleju / oliwy odrobina cukru Sposób wykonania: 1. Buraki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłka również zetrzeć na tarce. 2. Cebulę drobniutko posiekać.  3. Wszystkie składniki połączyć, dodać odrobinę cukru, soli, pieprzu, soku z cytryny i oleju, wymieszać. Odstawić do przegryzienia się smaków. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.