Śledzie pod pierzynką ogórkowo-cebulową

Śledzie pod pierzynką ogórkowo-cebulową

Śledzie pod pierzynką ogórkowo-cebulową

 Prosta sałatka ze śledzi. Idealna na kolację, przekąskę czy na świąteczny stół. Składniki:  5 filetów śledziowych  3 ogórki kiszone  1 czerwona cebula 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu sól, pieprz 2 jajka ugotowane na twardo  kawałek żółtego sera (u mnie grana padano) Sposób wykonania: 1. Śledzie, jeśli są solone, należy wymoczyć wcześniej w wodzie lub mleku. Można też użyć śledzi wiejskich. Pokroić na kawałki, ułożyć na półmisku.  2. Ogórki kiszone i cebulę drobno posiekać, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.