Oponki serowe II

Oponki serowe II

Oponki serowe II

Składniki: 300 g mąki 1 kostka sera białego (250-280 g) 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-5 łyżek śmietany 18% lub jogurtu naturalnego ( w zależności od potrzeb) olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Ser rozdrobnić widelcem. 2. Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. 3. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na grubość 1-1,5 cm. Szklanką wykrawać koła, a dziurki zrobić kieliszkiem. 4. Oponki smażyć na dobrze rozgrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.