Kurczak z pieczarkami i papryką II

Kurczak z pieczarkami i papryką II

Kurczak z pieczarkami i papryką II

 Szybki sos na bazie piersi z kurczaka i warzyw będzie idealny do makaronów, kasz czy ryżu.  Składniki:  500-600 g piersi z kurczaka 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1-2 ząbki czosnku 150 ml wody lub dowolnego bulionu przyprawa do kurczaka zioła prowansalskie 1 łyżka mąki 80-100 ml śmietanki 18-30% olej do smażenia sól, pieprz Sposób przygotowania:  1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić.  2. Papryki pokroić w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.