Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem

 Pyszne jajka z wędzonym łososiem na stół wielkanocny i nie tylko. Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 200 g wędzonego łososia  majonez sól, pieprz świeży koperek sok z cytryny Sposób przygotowania: 1. Ugotowane jajka obrać ze skórki, ostrożnie przepołowić i wyjąć żółtka. Do żółtek dodać majonez i wymieszać widelcem na gładką papkę. 2. Łososia drobniutko posiekać (część odłożyć do dekoracji). Do masy żółtkowej dodać posiekanego łososia, posiekany koperek, dodać łyżeczkę soku z cytryny, doprawić p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.