Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

 Przepyszne jabłka smażone w gęstym cieście naleśnikowym, które posmakują małym i dużym. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy kolację.  Składniki:  1 szklanka mąki pszennej (160g)  180 ml mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki oleju  szczypta soli  cynamon - opcjonalnie, ja dodaję  Dodatkowo:  4 jabłka  olej lub masło klarowane do smażenia  cukier puder do posypania Sposób przygotowania:  1. Wszystkie składniki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.