Buraczki z papryką

Buraczki z papryką

Buraczki z papryką

Jak dobrze, że na nadchodzącą zimę, możemy nasze warzywa zamknąć do słoików. W czasie zimy do obiadu będą jak znalazł. Ja robiłam buraczki z 10 kg.                                          Buraczki z papryką Składnki : buraki czerwone -5 kg papryka -1,5 kg cebula -750 g ocet -0,5 szkl cukier -0,5 szkl olej -0,5 szkl sól Sposób przygotowania  Buraki opłukać, włożyć do garnka, wlać wodę tak, aby były zak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.