Marynowane prawdziwki

Marynowane prawdziwki

Marynowane prawdziwki

W pełni sezonu na grzyby postanowiłam przygotować Marynowane prawdziwki , tak przynajmniej u nas nazywa się borowiki znalezione w lesie. Tak przygotowane grzyby przydadzą mi się na święta do sporządzenia sosu tatarskiego. Świetnie też smakują podane z wędliną oraz chrzanem. Składniki: - grzyby prawdziwki - 1 łyżeczka soli marynata: - 2 szklanki wody - 1/2 szklanki octu - 1 łyżka soli - 2 łyżki cukru - kilka ziaren ziela angielskiego - liście laurowe - 1 cebula Przygotowanie: Grzyby dokładnie przepłukuję pod bieżąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia co dnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.