Chinkali-pierogi gruzińskie

Chinkali-pierogi gruzińskie

Chinkali-pierogi gruzińskie

Przepis na : obiad

Chcę Wam zaproponować kawałek kuchni gruzińskiej- na początek pierożki gruzińskie chinkali. Jest, to rodzaj pieroga faszerowany mięsem- bardzo często stanowi danie główne. Przepis Tamuny Kiladze, rodowitej gruzinki. Dzięki Tamuna za tą piękną kulinarną podróż. SKŁADNIKI: ciasto: 1 kg. mąki np. tortowa 1 jajko 1 łyżeczka soli około 2 szkl. zimnej wody farsz: 1 kg. mięsa mielonego np. karkówki(mięso ma być tłuste i świeże) 1 pęczek świeżej kolendry 3 cebule średnie około szklanki wody sól, pieprz świeżo mielony WY... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, ciasto, pierogi przepis, placki, pierogi, mięso mielone, karkówka, pierogi z mięsem, wieprzowina, obiad, jajka z farszem, karkówka w cebuli, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, mięso na obiad, jajka faszerowane , karkówka na obiad

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.