Knedle ziemniaczane ze śliwkami

Knedle ziemniaczane ze śliwkami

Knedle ziemniaczane ze śliwkami

Przepis na : obiad

Obowiązkowa pozycja w jesiennym jadłospisie. Do knedli można dać dowolną odmianę śliwek, ale według mnie najpyszniejsze są te z prawdziwą węgierką.  SKŁADNIKI (u mnie wyszło 28 sztuk): śliwki węgierki 80 dag ugotowanych ziemniaków (ugotowałam dzień wcześniej) 30 dag mąki pszennej typ 650 2 jajka L sól 1-2 łyżki oleju klarowane masło bułka tarta cukier WYKONANIE: Śliwki opłukać, osuszyć. Każdą nadkroić wzdłuż i usunąć pestkę. Ugotowane i odparowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodać do nich... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.