Panna Cotta z musem ananasowym

Panna Cotta z musem ananasowym

Panna Cotta z musem ananasowym

Przepis na : deser

Dzisiaj czas na kolejny włoski klasyk z egzotycznym akcentem, którym jest panna cotta z musem ananasowym   Składniki: Panna Cotta: - 200g śmietanki kremówki - 200ml mleka - 10g żelatyny - opakowanie cukru waniliowego Mus: - puszka ananasów - 20ml syropu ananasowego z puszki - 3 łyżeczki cukru Powyższa ilość składników wystarcza na 4 małe pucharki. No to do roboty. Zacząłem od wlania do garnka śmietanki i mleka oraz dodania cukru. Postawiłem na gazie i zacząłem mieszać aż do momentu rozpuszczenia się cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne Wariacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.