Cebulka w occie

Cebulka w occie

Cebulka w occie

Idealny sposób na wykorzystanie małych cebulek, których nie chcemy pozostawić na przezimowanie.  Wykonanie jest proste i szybkie, zalewa identyczna jak do ogórków słodko- kwaśnych. Cebulka nadaje się jako świetna przekąska na długie, zimowe dni. Zalewa (ta sama jaką wykorzystuję do zalania ogórków słodko- kwaśnych) 1 l wody  0,5 szkl octu 3 łyżki cukru 1 łyżka soli  przyprawy: liść laurowy, gorczyca, ziele angielskie Sposób Małe cebulki obieramy, kładziemy w słoiczki, zalewamy zalewą. Zakręcone ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne aromaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.