Kiszone ogórki gruntowe

Kiszone ogórki gruntowe

Kiszone ogórki gruntowe

Wydawać by się mogło, że to żadna filozofia. Okazuje się jednak, że kiszone ogórki bardzo łatwo jest zepsuć.. (przekonałam się na własnej skórze.. ;) ) Toteż zamieszczam tutaj ten sprawdzony  przepis. Jednak nie ma to, jak babcia Anielka i jej niezastąpione porady kulinarne. W zależności od tego, ile słoików chcemy zrobić, tyle przygotowujemy niewielkich ogórków gruntowych . Potrzebować będziemy również korzenia chrzanu (najlepiej świeżo wykopanego) oraz kilku ząbków czosnku (przypada jeden na litrowy sło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.