Cynaderki wieprzowe w sosie z czerwoną cebulą

Cynaderki wieprzowe w sosie z  czerwoną cebulą

Cynaderki wieprzowe w sosie z czerwoną cebulą

Pokrojone w kostkę, ze względu na to, że w sklepie, w którym je kupowałam, niestety nadkrojono je zewnątrz zbyt mocno i po prostu i tak by się rozpadły... Wyszły pyszne, choć nerki to danie, które naprawdę trzeba dobrze przemyśleć. Jest z nimi sporo roboty, jednak raz na dłuższy czas, jest to fajne rozwiązanie obiadowe. (dla 2 osób) 2 spore nerki wieprzowe kubek (ok. 330ml) esencjonalnego bulionu warzywnego 1 średnia czerwona cebula łyżka soku z cytryny 2 łyżki wytrawnego czerwonego wina sól, świeżo mielony pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.