Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Przepis na : obiad

Fasolka po bretońsku, to pożywne i bardzo sycące danie jednogarnkowe. Jesienią i zimą takie danie jest stałą pozycją w moim menu. Dobrze smakuje od razu po przygotowaniu, ale odgrzewana nie traci nic ze swego smaku. Do przygotowania fasolki po bretońsku potrzebujemy tylko białej fasoli, dobrej kiełbasy i/lub boczku oraz pomidorów. Fasolę najlepiej wykorzystać taką w ziarnach, którą trzeba moczyć, według mnie taka w tej potrawie lepiej smakuje. Zachęcam do gotowania tej potrawy z moczonych ziaren fasoli, gdyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchcik gotujeKuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, fasolka, zdrowe, boczek, zdrowe przepisy, pomidor, kiełbasa, ziemniak, papryka, ziemniaki, mielone, danie jednogarnkowe, fasolka po bretonsku, marchewka, zupa pomidorowa, obiad, dania obiadowe, mięso, biała kiełbasa, pomidorowa ze świeżych pomidorów, obiad dla 2 osób, ziemniaki na obiad, zdrowe obiady, tani obiad, obiad na szybko, szybki obiad, mięso na obiad, dania na gorąco, mięso mielone, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kuchcik gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.