Tort ajerkoniakowy z bezową wkładką

Tort ajerkoniakowy z bezową wkładką

Tort ajerkoniakowy z bezową wkładką

Tort na urodziny brata, więc pozwoliłam sobie na odrobinę smaku alkoholowego. Ajerkoniak fajnie wyczuwalny nie powoduje, że masa jest mdła czy słodka, a dżem z czarnej porzeczki fajnie przegryza smak bezy. Przyznam, że tort może wydawać się pracochłonny, jednak dla mnie to była sama przyjemność z "NIM" pracować:). Zapraszam... Skala smaku 10/10 - tort można zrobić nawet dwa dni przed imprezą, smaki dopiero wtedy się przegryzły jednak glazura lustrzana musi być wylana max 24 ha przed podaniem, dłuższe trzymanie jej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kubki smaku

Autor

Bety32

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, tort, torty, krem, czarna porzeczka, ciastka kremówki, czekolada, deser, mielone, desery, impreza, orzechy, ciasto, biała czekolada, bez pieczenia, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z porzeczką, fajne ciasta, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Kubki smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.