Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką

Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką

Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką

  Owoce sezonowe to coś wspaniałego dla domowych wypieków. Co rusz przychodzi mi nowy pomysł aby zagospodarować jakiś owoc w placku. Dziś padło na rabarbar, moc witamin i smakowych doznać słodyczy i kwaskowości. Idealnie sprawdza się do ciast ucieranych. Zapraszam. Skala smaku 10- wilgotne, delikatne, nie za słodkie z lekko chrupiącą kruszonką:)  Składniki: 3 szklanki przesianej mąki tortowej 1 szklanka cukru   1czubata łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki sody ¼ łyżeczki soli 3 duże jajka   ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kubki smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.