Sałatka z kaczki, z koprem włoskim i pomarańczami

Sałatka z kaczki, z koprem włoskim i pomarańczami

Sałatka z kaczki, z koprem włoskim i pomarańczami

proporcje na 2 osoby: 1 piersi kaczki*, 1/2 lub 2/3 kopru włoskiego (zależy od wielkości), 1 pomarańcza, 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego, sok z cytryny do smaku, 4-5 łyżek oliwy z oliwek orzechy laskowe, ziemne lub migdały do posypania Pierś umyć, osuszyć, usunąć resztki piór, naciąć skórę w kratkę nie rozcinając mięsa. Ułożyć skórą do dołu na zimnej patelni. Smażyć na małym ogniu, aby tłuszcz się wytopił, następnie zwiększyć ogień i smażyć do zrumienienia. Odwrócić na c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.