Pappardelle z kaczką i groszkiem

Pappardelle z kaczką i groszkiem

Pappardelle z kaczką i groszkiem

Pappardelle/tagliatelle z kaczką ,  groszkiem cukrowym i truskawkami. 250 g pappardelle lu tagliatelle (porcja na dwie osoby), pierś kaczki*, 80 g groszku cukrowego (w strączkach), 200 g truskawek, 1/2 chili, płaska łyżka świeżych listków tymianku, masło, sól Pierś kaczki oczyścić, usunąć resztki piór, naciąć skórę w kratkę nie rozcinając mięsa. Ułożyć skórą do dołu na zimnej patelni. Smażyć na małym ogniu, aby tłuszcz się wytopił, następnie zwiększyć ogień i smażyć do zrumienienia. Odwrócić na chwilę na dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.