Konfitura z fig z orzechami wloskimi

Konfitura z fig z orzechami wloskimi

Konfitura z fig z orzechami wloskimi

Figi mają bardzo delikatną skórkę, dlatego przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę. Konfitura z fig , którą proponuję nie jest słodka. Przygotowałam ją jako dodatek do serów i wędlin. Jeżeli ktoś woli słodsze przetwory, to proponuję dodać jeszcze 200 - 300 g cukru, na samym początku. Gotować razem z miodem. 3,5 kg fig, 250 g miodu (u mnie faceliowy), 3 laski cynamonu, 1 -1,5 laski wanilii, skórka otarta z 2 cytryn 150 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 200 g cukru, 200 g orzechów włoskich, 100 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.