Faworki angielskie

Faworki angielskie

Faworki angielskie

Przepis na : deser

Faworki angielskie według przepisu z książki „ Praktyczne przepisy pieczenia ciast świątecznych a mianowicie: bab, babek, placków, mazurków, pierników i tortów oraz strucli, kołaczów, chleba, bułek, rogali i różnych przysmaczków do kawy, herbaty i czekolady”, Florentyny Niewiarowskiej, z 1895 roku. Są bardzo podobne do klasycznych faworków , ale nieco mniej kruche i delikatne. 1 łyżka miękkiego masła, 6 żółtek, 75 g cukru pudru, 3 łyżki śmietany 18%, 370 g mąki pszennej, 10 ml rumu, do smażenia: 1 kg smalcu*... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

faworki, ciasto, rogale, babki, czekolada, bułki, ciastka , chleb, tort, piernik, placki, ciasteczka, torty, świąteczne przepisy, deser, desery, ciasta z masa, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, bułka pszenna, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.