Chrust migdałowy – faworki migdałowe

Chrust migdałowy – faworki migdałowe

Chrust migdałowy – faworki migdałowe

Faworki, chrust – ciastka z ciasta zbijanego (od zbijania ciasta wałkiem, w celu dobrego wyrobienia go), smażone w głębokim tłuszczu. Dobry faworek powinien mieć powierzchnię pokryta pęcherzykami powstałymi w trakcie smażenia. Faworki maja być kruche i delikatne. I raczej nie powinny być podobne do tego co często jest sprzedawane w sklepach, czy niektórych kawiarniach pod nazwą „faworki”.  Zawsze przygotowywałam faworki według sprawdzonego  przepisu . Tym razem postanowiłam coś zmienić, pokombinow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

faworki, ciasto, ciastka , ciasteczka, rogale, babki, świąteczne przepisy, czekolada, ciekawe przepisy, bułki, torty, placki, piernik, tort, chleb, świąteczne, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto ucierane , bułka pszenna, gorąca czekolada, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.